pátek 1. dubna 2011

listopad 2009 - nákupy

"Hořííííím!" Křičelo ufo vyběhnuvší ze svého pokoje. Dívka zamířila ke koupelně, ale nakonec si to rozmyslela a po hlavě skočila do malé kašny v rohu hlavního sálu.
"Jau." Zaúpěla když se její ohořelá hlava konečně vynořila. "Proč musí všechny kouzla obsahovat oheň. Ještě při nich musí člověk rozprašovat namletou usušenou mumii." V promáčených šatech se drala po čtyřech přes kamenný okraj.
"Hele, tohle jsem viděla v jednom filmu."* Smála se Mercy.
"Děsně vtipný." Ufo si v kleče na zemi ždímalo sukni. "Mimochodem, došly nám sušený mumie."
"Aspoň tě nebudem muset pořád hasit. Nemáš dělat magii určenou pro démony."*
"Na magii pro vodní víly v sobě neudržim dost bublinek." Ufo ze sebe strhalo ohořelé cáry a přesunulo se ke krbu, aby rychleji uschnulo. Hrozilo tím sice že znovu vzplane, ale víc jí vadilo to že vyplácala všechen mumiovej prášek.
Po chvilce vstala a šla zkontrolovat kafemlejnek jestli by z něho nevymlátila dávku ještě na jeden pokus. Nebylo toho dost ani na cigorku. Nadovajíc tváře přecházela po sále a přemýšlela. Koukala při tom na Gilese. Z něho by se dal nějaký seschlý kousek odloupnout. Hrozně moc chtěla to kouzlo provést a být pak schopná probudit svého vnitřního démona. Vůbec jí nevadilo, že by jí při tom vzniklá energie spálila zevnitř. O to jí vlastně šlo.
"Půjdeme na nákup?" Ufo nasadilo nevinně dětský výraz. Mercy si jí změřila pohledem.
"V tomhle chceš někam jít?"*
"Šaty už mi taky došly." Usmívalo se ufo. "Si vezmu kabát a můžeme jít nejdřív do obchoďáku."
"Když si tam naposledy nakráčela v otrhaném baloňáku, tak si tě chtěli vzít někam dozadu."*
"Však se to mohlo v klidu vysvětlit, kdyby si je nezmlátila."
"V obchoďáku nemaj ani šaty ani mumie."* Uzavřela to nakonec Mercy a vstala od televize. Osobně obchoďáky vůbec nenavštěvovala. Vždy když něco potřebovala, vzala rudlík a navštívila krám s chlastem.
"Tak já vezmu lopatu." Usmálo se ufo a odběhlo ke zbrojnici. A než si Mercy zašla pro bundu, už stála nachystaná u dveří.
"A kde máš ten kabát?"* Zeptala se Mercy. Stála tam před ní jen v ohořelém korzetu, torzu spodničky s jednou pruhovanou punčochou a jednou síťovanou s mnoha oky. Všechno bylo navíc potrhané a ušmudlané, včetně její hlavy s lysynou na levém spánku.
"Je tam teplo. Navíc vypadám celkem cyberpunkově."
"Vypadáš jako debil, co se zapálil když si lakoval hlavu s cigaretou v hubě."*
"Jsi zlá." Odpovědělo ufo a zamračilo se. Mercy přikývla.
Nejprve zamířili do tržnice, kde se dostaly z nejhoršího. Ufoun se oblékl jako metalista s černými džínami a trikem s poněkud zkomoleným názvem jedné populární kapely. Přidaly k tomu nějaké tretky s lebkama a už vypadala skoro jak normálně.
Několik lidí, kteří je míjeli se posmívali a nazvali jí Wednesday. Dostali od Mercy ránu lopatou. Nejspíš díky lopatě pak získaly většinu zboží velmi levně. Obchodníci přidušení kouřem z Mercyny cigarety se jich snažili co nejrychleji zbavit.
"A teď můžeme jít na hřbitov vykopat tu mumii." Prohlásilo ufo natěšeně, když měli konečně všechno. "Proč tady neprodávají sušené mrtvoly?" Rozhlížela se po okolních stánkařích, kteří by v tu chvíli nejradši zavřeli a někam utekli.
"Taky tady nemaj poníky."* Odpověděla Mercy velmi zůčastněně.
"Chceš usušit poníka?" Ufo se zatvářilo jako by se jí zrovna vykutálelo veškeré IQ.
"Tomu se říká grilování. Ty trdlo."*
"Tak se pak stavíme někde ve zverimexu." Ufo hodilo lopatu na rameno a zamířilo k bráně. To že ve zverimexu většinou nevedou poníky patřilo k těm informacem o světě, ke kterým dosud při svém bádání nedospěla.
Následoval starý židovský hřbitov a dorazily k němu příhodně, zrovna když se stmívalo. Dvě podivné osoby vcházející tam s lopatou a páčidlem tudíž nevzbudily žádné podezření.
Celkem zkušeně zamířily k hrobkám. Nebylo to prvně co kradly mrtvolu a zhruba věděli jak vypadají ostatky v různých druzích hrobů. Největší šance skýtala zastřešená hrobka nebo mauzoleum.
"Sakra nemáme pytel." Vykřiklo ufo stojíc před kovovými dvířky.
"A myslíš že když jen tak poneseme otep kostí někdo si toho všimne?"* Mercy přetrhla řetěz se zámkem.
"Takhle cestou poztrácíme všechen ten dobrej materiál." Ufo se kabonilo a koukajíc okolo hledalo nějakou náhradu. Mercy už byla vevnitř a dobývala se k obsahu.
Ufo došlo pro odpadkový koš. Byl sice malý, ale to nevadilo. Vysypala obsah a táhla plecháč k hrobce.
"Co to tady děláte?" Vykřikl někdo za ní. Nevěděla co odpovědět, tak ho ignorovala. Z druhé strany se blížilo několik postav.
"Už si něco našla?"* Mercy vystrčila rohatou hlavu.
 "Našla jsem si kamarády." Odpovědělo ufo s nejistým úsměvem.
"Hej co děláte v tý hrobce?" Muž nechal ufouna a spěchal k Mercy.
"Dělam si tady šmajchlkabinet, kámo."* Odpověděla a vyhodila ven chuchvalec kostí.
"Opatrňéééé!" Křičelo ufo.
"Okamžitě volám policii!" Křičel muž.
"Že pozdravuju." Odpověděla Mercy a zapálila si cigaretu. Ufo začalo pěchovat odpadkáč.
"Ještě by se tam vešel jeden." Prohlásilo nakonec.
"Si posluž."* Mercy ukázala směrem do hrobky.
Muž dokončil telefonát a zatímco ufo zmizelo vevnitř, pokusil se zmocnit koše s ostatky. I přesto že Mercy jen v klidu seděla a opírala se o hrobku, se mu nepodařilo s ním hnout. Nakonec si všiml ocasu obtáčejícího se kolem dna.
"Ďábel!" Vykřiknul.
"Co mě prozradilo?"* Smála se Mercy a vstala, jenže už byla zas blonďatá. A muž i s košem padli na zem.
"Ježíííííš, co děláááááš!" Křičelo ufo na chlapa, který se po čtyřech vzdaloval.
Nacpaly koš až po okraj a držíc ho každá za jedno ucho vyšly ze hřbitova dávno před tím než dorazila policie. Když se zjistilo, že nějaká blondýna znesvětila židovskou hrobku, připsalo se to okamžitě na vrub neonacistům.
Ne že by policie byla až tak tupá, ale nějak museli zamaskovat svojí neschopnost zastavit Mercy a její vandalství. Už o ní měli spis tlustší než čínskej telefoní seznam. Při posledním pokusu jí zadržet ale celá zásahovka dostala na budku. Tenkrát se to zas zamaskovalo jako střet s baníkem a od té doby se jí policie snažila vyhýbat. Teda krom jednoho starého a jednoho mladého detektiva. Ale to už je zas jiný příběh.

Žádné komentáře:

Okomentovat